Zde se nacházíte: Důležité informace > Anonymní on-line poradna lékaře

ON-LINE poradna lékaře

Na vaše dotazy průběžně odpovídá MUDr. Libor Zámečník. (podle časových možností)

MUDr. Libor ZámečníkMUDr. Libor Zámečník, FEBU – ukončil studium všeobecného lékařství na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze v roce 1994. Od téhož roku pracuje na Urologické klinice VFN a 1. LF UK. V roce 2001 dokončil specializační přípravu II. atestací v oboru urologie. V roce 2005 složil zkoušku European Board of Urology (FEBU). Je členem České urologické společnosti ČLS JEP a její andrologické sekce, European Association of Urology, International Society of Andrology, Société Internationale D´Urologie. Problematice andrologie - mužské neplodnosti a sexuálních poruch, zvláště erektilní dysfunkce se věnuje od roku 2001.

Zodpovězené otázky

Problémy s erekcí

Dobrý den,mám problémy s erekcí,je mi 31 let,zkoušel jsem vyhledat odborníka,ale v okolí snad už žádný není,bydlím v okrese Chomutov a nemůžu žádnýho odborníka najít,tak mi bohužel nezbyde nic jinýho a beru prášky NAXIN,ale cítím že to nějak nepomáhá,kdyby jste byl tak hodný a doporučil mi někoho z okolí,děkuji mockrát za odpověď Jaroslav S.
27.08.2008 23:48 | Jaroslav S.
Pane Jaroslave,
jste mladý na to, abyste na své problémy s erekcí rezignoval!
Jak píšete, potravinové doplňky - v době účinné léčby - není řešením, obraťte se na někoho z následujících lékařů, kteří se těmito obtížemi zabývají.

MUDr. Jirásek Ernest
urolog
Kochova1185, Chomutov, 43012
tel.: 474447111
ordinační hodiny: Po-Pá 9-14

MUDr. Karásek František
praktický lékař
Husova 4691, Chomutov, 43003
tel.: 474627483

MUDr. Kuchař Vladimír
psychiatr
Edisonova 1185, Chomutov, 43012
tel.: 474617244
28.08.2008 15:34 | Libor Zámečník

Porucha erekce

Vážený pane doktore,prosím o Vaše výjádření k následujícímu problému. Jsem dva roky po operaci - radikální prostatektomie .Vše je nyní v pořádku ale nejsem schopen docílit erekce. Je možné nějaké řešení aby se tento stav zlepšil ? Eduard 65 let.

Za Vaši odpověď děkuji
27.08.2008 23:02 | někdo neznámý
Vážený pane,
porucha erekce po radikální prostatektomii - odstranění prostaty i se semennými váčky - je, žel, jednou z komplikací, které mohou nastat. Je to dáno porušením jemných nervů a cév, které vedou podél pouzdra prostaty. Ty, v zájmu bezpečného odstranění prostaty s tumorem, nelze někdy neporušit.
Udává se, že se porucha erekce může upravit až do 2 let od operace. Léčba by měla být zahájena co nejdříve po operaci. Spočívá v podávání léků ústy (perorální léčba tzv. inhibitory fosfodiesterázy 5) - režim podávání je vhodné prodiskutovat podrobně s lékařem. Pokud by efekt nebyl dostatečný, lze aplikovat látku navozující erekci přímo do topořivého tělesa. Tam je účinek promptně nastupující, nícméně ne každému vyhovuje auto-aplikace (pacient si injekci píchá sám do penisu).
Pokud to shrnu: léčba a pomoc existuje, informujte se, prosím, u lékaře specialisty - urolog, androlog - ten Vám jistě pomůže.
Je třeba více trpělivosti, ale účinek se dostaví.
28.08.2008 15:29 | někdo neznámý

Porucha erekce

Dobrý den, je mi 21 let a poslední dobou mám probém dosáhnout erekce, před 2 měsíci jsem se rozešel s partnerkou a nyní si našel novou, vždy, když má dojít na sex, tak nemám žádnou erekci, v minulosti jsem neprodělal žádnou závažnější nemoc a pravidelně sportuji, nikdy předtím se mě nic podobného nestalo. Předem díky za odpoveď
26.08.2008 18:46 | David 21
Davide,
vzhledem ke všem okolnostem a tomu, že jste patrně zdráv, budou Vaše obtíže dány rozchodem s přítelkyní a začátkem nového vztahu.
Někdy pomáhá psychické zklidnění, podpora ze strany nové partnerky, ale jistě lze využít i lékařem předepisované léky na poruchy erekce, které Vám pomohou dosáhnout plné a dostatečně tvrdé erekce. Jistě tyto léky nebudete potřebovat delší dobu. Schopnost spontánní a dostatečné erekce se brzy vrátí.
27.08.2008 09:03 | Libor Zámečník

Nechut k sexu v 28

Dobrý den,
jsme po 4 operacích prolongaci nohy po autonehodě a mám přítelkyni, se kterou nám to klape, jen nemám prostě chut na sex. ne že by se mi protivila, jen mě prostě sex netáhne. čím to je? Děkuji za odpověd,
Marek
26.08.2008 13:37 | někdo neznámý
Marku,
Vaše obtíže mohou být dány více důvody. Jedním z nich může být snížená hladina hormonu testosteronu a tím klesající libido - chuť na sex. Doporučuji Vám návštěvu odborného lékaře - androloga, urologa. Ten může nechat z odběru krve hladinu tohoto hormonu vyšetřit a podle výsledků dále postupovat.
Nevěšte hlavu, jistě jde o řešitelný problém.
27.08.2008 09:23 | Libor Zámečník

Nejistota

je mi 15 a zda se mi ze nejsem vubec vyspely nemam vubec chlupy pod pazi a ochlupeni kolem penisu je minimalni muj penis pri stoporneni meri pouze 9cm jsem zoufaly mam nejakou nemoc?diky za odpoved
26.08.2008 10:20 | někdo neznámý
Milý "neznámý",
rozhodně se netrap tím, že trpíš nějakou závažnou chorobou.
Každý z mužů dospívá různě rychle a to, kdy se objevují tzv. sekundární pohlavní znaky (ochlupení) je taky individuální. Stejně tak nelze porovnávat fázi dospívání podle velikosti penisu.
Pokud při pravidelných prohlídkách Tvůj lékař nezaznamenal nějaký varovný signál, buď v klidu a event. se s těmito dotazy na svého lékaře samozřejmě obrať.
27.08.2008 09:11 | Libor Zámečník

Bolest varlat

Dobrý den, asi 3/4 roku mě bolí varlata. Nejčastěji když mám jen trochu uplé kalhoty, když je v oblasti rozkroku méně místa. Ale měl jsem asi át za tu dobu období kdy to asi tři dny bolelo vkuse( ne nijak intenzivně) Potom mám na žaludu a ze spodu penisu jakoby vyrážku, ale to už od mala. Je mi 18 a nežiji sexuálním životem. K lékaři jsem se zatím neodhodlal. Můžete mi prosím poradit o co se může jednat? děkuji
25.08.2008 20:57 | někdo neznámý
Dobrý den,
k Vašemu prvnímu problému: u mladých mužů bývají bolesti varlat z různých důvodů, nejčastějším ovšem bývá dosud nezahájený nebo nepravidelný pohlavní život či masturbace. Část ejakulátu, která je z varlat, se potom může městnat v kanálcích nadvarlete a z toho mohou obítže vznikat. Dalším důvodem je tzv. varikokéla - zmnožení žil v oblasti šourku. Závažným důvodem bolesti varlat ovšem může být NÁDOR, ten se opravdu ve Vašem věku vyskytuje. Doporučuji Vám proto DŮRAZNĚ: navštivte lékaře - urologa, který provede nenáročná vyšetření a definitivní důvod obtíží stanoví.
K druhému problému: patrně se jedná o drobné vývody mazových žlázek, které se vyskytují na žaludu běžně. I to může posoudit lékař.
27.08.2008 09:31 | Libor Zámečník

Divné sperma

Dobrý den pane doktore.Mám problém se spermatem.Vždycky v něm mám nějaké hrudky a takové cucky.Někdy to i bolí když to jde ven.Co s tím?Jsem zdraví?Předem děkuji za odpověď!
25.08.2008 19:45 | někdo neznámý
Je pravda, že za normálních okolností nemá mít ejakulát vzhled, který popisujete. Také pocity při ejakulaci mají být jiné než bolestivé. Radil bych, abyste navštívil urologa, který může vyloučit např. zánět v oblasti močových cest, prostaty nebo nadvarlat, který by uvedený stav mohl způsobovat.
27.08.2008 09:15 | Libor Zámečník

Dotaz

Dobrý den pane doktore,mam takový problém z erekcí.Když se podlvám na svou partnerku tak dojde kerekci,když se mě letmo dotkne tak také,muj problém spočívá vtom že vztopořeném stavu vydrží tak minutu a nepomahá ani draždení a dokonce ani oralní sex zkratka jde dolů.Za odpověd a radu předem děkuji.J
25.08.2008 13:53 | Licehammer Jaroslav
Jaroslave,
opět škoda, že jste nenapsal věk. Jiném mohou být příčiny těchto obtíží při zahájení pohlavního života a jiné ve zralém věku. Tehdy většinou přicházejí ruku v ruce s jinými nemocemi, které postihují i cévy zodpovědné za naplnění topořivých těles penisu a tím tvrdou erekci. Řešením je odhodit stud a navštívit odborníka, který Vám může provést základní vyšetření a doporučit, dnes již dlouhodobě osvědčené, léky na prouchy erekce.
27.08.2008 17:29 | Libor Zámečník

Precitlivený žalud

chcem Vás požiadať o radu. Na žaludi sa mi vytvorili prasklinky, ryhy, ktoré sú na dotyk omnoho citlivejšie ako zvyšná neporušená časť žaľuďa. Jediný problém kedy mi to vadí je precitlivenie v čase orgazmu a tým pádom veľmi nepríjemný bolestivý, vzťahovačný pohyb celého udu.
Za radu a odpoved Vám dakujem.
22.08.2008 21:53 | někdo neznámý
Tímto způsobem je těžké rozlišit o jaký problém se jedná a proč obtíže vznikly. Doporučoval bych navštívit odborného lékaře - urologa, ev. dermatovenerologa, který může definitivní diagnózu a ev. nutnou léčbu stanovit.
27.08.2008 16:50 | Libor Zámečník

Malá výdrž při sexu

Dobrý den,
rád bych se Vás zeptal, jestli se již zmiňovaná malá výdrž při sexu dá nějak "vytrénovat", nějákým způsobem zvýšit?...abych pravdu řekl, s pohlavní stykem jsem začal již před třemi roky a stále se to nelepší ba naopak mám někdy pocit, že už jsem opravdu k ničemu!
Předem velmi děkuji za Vaši odpověď!!!
22.08.2008 00:10 | Vašek
Vašku,
"výdrž při sexu" je individuální a hodnocení závisí jak na Vás, tak na Vaší partnerce. Stejně tak může být celá řada cest jak k větší výdrži dojít. Individuální pohovor s odborníkem Vám pomůže jistě tento "problém" řešit.
27.08.2008 17:42 | Libor Zámečník
celkem nalezeno: 1504
 zobrazuji: 34 - 24 

seznam lékařů

test sexuálního zdraví

lékařská poradna




Úvod © 2009  Fórum sexuální vitality