Zde se nacházíte: Důležité informace > Anonymní on-line poradna lékaře

ON-LINE poradna lékaře

Na vaše dotazy průběžně odpovídá MUDr. Libor Zámečník. (podle časových možností)

MUDr. Libor ZámečníkMUDr. Libor Zámečník, FEBU – ukončil studium všeobecného lékařství na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze v roce 1994. Od téhož roku pracuje na Urologické klinice VFN a 1. LF UK. V roce 2001 dokončil specializační přípravu II. atestací v oboru urologie. V roce 2005 složil zkoušku European Board of Urology (FEBU). Je členem České urologické společnosti ČLS JEP a její andrologické sekce, European Association of Urology, International Society of Andrology, Société Internationale D´Urologie. Problematice andrologie - mužské neplodnosti a sexuálních poruch, zvláště erektilní dysfunkce se věnuje od roku 2001.

Zodpovězené otázky

Problem

Dobrý den
Pane doktore mám takový problem a to ten že můj penis stopoři napřiklad když jedu v mhd nebo kdyš si jen sednu treba doma a nebo kdys si lehnu na bricho(neni to vzdy ale dost casto)nevim cim to je ale kdys naprikalad jsuu nervozni treba pred zavodama tak nic.......dekuji za odpoved a omlouvam se za špatne vysvětlení problemu ale prostě nevim jak to jinak vysvetlit
15.08.2008 19:36 | někdo neznámý
Dobrý den,
obdobné obtíže většinou mívají mladí muži, u kterých hladina hormonů a ne vždy pravidelný pohlavní život vedou k časté erekci i bez jednoznačných erotických podnětů, naproti tomu, pokud je muž v psychické nepohodě, může se dostavit "porucha erekce". Všimněte si, že píšu poruchu v uvozovkách, protože tzv. situační, nebo jednorázové selhání v těchto situacích nemusí být ničím závažným.
19.08.2008 06:06 | Libor Zámečník

Hypersexualita

Dobrý den,
Pane doktore je mi 29let a mám dotaz, jestli jsou prášky na potlačení chtíče po sexu. Objevují se u mne příznaky Hypersexuality (Satyriáza)
Za odpověď děkuli.
13.08.2008 16:58 | Radek
Dobrý den, Radku!
Pokud se nejedná o zvýšenou - u každého individuálně "nastavenou" -potřebu sexu, ale opravdu o diagnózu hypersexuality, doporučuji Vám navštívit sexuologa nebo psychologa, kteří s Vámi Vaši situaci jistě proberou a budou se snažit Vám pomoci.
13.08.2008 17:46 | Libor Zámečník

Sexuální život 33 letého muže

Vážený pane doktore, ženil jsem se ve 25 letech, a má žena byla i ou první sexuální partnerkou. Nidky to moc nefungovalo, spíš se střídala období, kdy jsem aspoň nějak zafungoval s obdobími, kdy jsem nemohl dosáhnout erekce. Přestože jsem jednoznačný heterosexuál, mám pocit, že je ve mě nějaký podvědomý blok vůči nahotě. Měl jsem částečně katolickou výchovu v dětství, tak snad to. Má žena navíc spíše v citovém životě připomíná ledovec a myšlenka, že by se mohla snažit muži udělat pomyšlení, je jí cizí. Nyní jsem prožil románek s dívkou, která je velmi citová, velmi smyslná a romantická, a dává mi všemožně najevo, jak po mě touží a že já jsem její pan Úžasný. Nic víc by si muž nemohl přát. Dokud mezi námi bylo to napětí dvou lidí, kteří se přitahují, a kteří někde na lavičce se vášnivě líbají a objímají, tak mí vzrušení fungovalo. Ale při styku jsem dopadl stejně, ne-li hůře než při provozním sexu u nás doma, navzdory tomu, že vše z její strany bylo naprosto dokonalé.
13.08.2008 08:59 | Robert
Roberte,
obtíže jsou patrně dány dlouhodobějším nepříznivým vývojem Vašeho partnerského a manželského soužití. Sám pozorujete, že v případě, kdy Vám jiná partnerka vyhovuje, není ani problém se vzrušením a erekcí. To, že při pokusu o pohlavní styk erekce selhává, se prostě v případě maximálního psychického vypětí (a to i kladného) stává... Nepohrdněte radou, ev. léky, které erekci a tvrdost penisu podpoří a znovunavrátí ztracené sebevědomí.
13.08.2008 15:57 | Libor Zámečník

Porucha erekce

Dobrý den,
mému příteli je 28 a žijeme spolu už rok. Sex není vůbec slavný. Docela dlouho trvá než k erekci vůbec dojde, a pak do deseti minut přítelům penis ochabne. Za jeden styk, který dohromady trvá třeba 20 minut dojde k dvakrát k naprostému ochabení. ( o nějakém druhém nebo třím čísle ani nemůže být řeč)Přítel nemá erekci ani po ránu.
Velmi mě to trápí, hledám vinu v sobě (ačkoliv mě ujištuje, že já za to nemohu - já si to myslím také - nikdy jsem s nikým podobné problémy neměla) a začínám uvažovat o rozchodu...myslím si, že chlap jeho věku by měl mít erekci kdykoli a kdekoli, tím že se to neděje, náš sexuální život za moc nestojí.
Dá se s tím ještě něco dělat?
13.08.2008 08:53 | někdo neznámý
Vážená "neznámá",
je pravda, že pokud je Vašemu partnerovi 28 let, je nezvyklé, aby měl tyto obtíže. Příčin je v tomto případě možných několik, psychickými počínaje a zavažnými zdravotními obtížemi konče. Vinu v sobě nehledejte, pokud Vám na vztahu záleží raději s přítelem pohovořte na téma návštěvy některého z odborníků, kteří mu mohou pomoci.
Držím palce !
13.08.2008 16:01 | Libor Zámečník

Problém 2

Dobrý den,je mi 38 let a stává se mi,že se během noci probudím,a začnu se mlovat se svoji přítelkyní,ale problém je v tom,že se pořádně proberu třeba až když už ležím na ní a jsem v ním.Trápí mě to,a také i kvůli partnerce bych chtěl poradic,oč jde a zada se to dá nějak léčit.Předem moc děkuji Marek
11.08.2008 09:13 | Marek
Marku,
to, co Vy považujete za problém - tvrdý spánek v noci, by Vám mohli jiní závidět...
Ale domnívám se, že pokud v tom opravdu problém spatřujete, oslovte někoho z kolegů jiné specializace (např. zabývajícími se poruchami spánku).
12.08.2008 22:42 | Libor Zámečník

Psychický problém?

Dobry den, je mi 25, mam hodne stresu a prace. Sebevedomi hodne male. Vzdy, kdyz jsem bez partnerky nemam prilis chut a pomysleni na sex. Kdyz si partnerku najdu, mam v 80% problemy dosahnout erekce do doby, nez jsem s partnerkou dele a neni to tim, ze by se naucila co se mi libi...myslim si, ze jde o ziskani duvery k ni (v 17 letech jsem mel hodne spatny rozchod s pritelkyni). Pokud jsem s partnerkou dele, nemam problem dosahnout erekce i bez jejich dotyku. V soucasne dobe bych chtel byt chvili sam a jen si uzivat,ale hodne se toho bojim, protoze pri predehre s novu partnerkou se mi v hlave honi to, ze opet nedosahnu erekce, nedokazi byt vzruseny a poradne se nedokazi soustredit na to, co ona dela...a v ni problem neni. Mnohokrat deku za raduji!!!
11.08.2008 08:29 | Libor
Vážený jmenovče Libore,
domnívám se, že ve Vašem případě hraje roli více faktorů: jak Vámi popisované faktory - práce, stres, tak také období, kdy jste a chcete být bez partnerky. Obavy o to, jak bude probíhat sexuální život s partnerkou celý "začarovaný kruh" ještě více roztáčí... Patrně tedy nebude závažným problémem Vaše fyzické zdraví a možnosti.
Řešením bude, pokud se včas obrátíte na specialistu ve Vašem bydlišti, který Vám může pomoci při zahájení nového partnerského období, ať radou, či předepsáním léků, které na začátek pro podporu erekce využijete.
12.08.2008 23:03 | Libor Zámečník

Problem 3

Dobry den pane doktore, mam problemy s erekci existuje nejaka masticka, aby se moje erekce zlepsila?
11.08.2008 00:35 | Petr
Petře,žel, neuvedl jste svůj věk, který by také mohl hrát svou roli - i mladí muži trpívají poruchami erekce... Ty jsou v nějvětším procentu případů dány tzv. organickými příčinami - tzn. že lze vystopovat některé z onemocnění, které je vyvolávají (cévní onemocnění, neurologické onemocnění, poruchy hormonálních hladin, cukrovka, vysoký tlak, u starších mužů zvětšení prostaty, někdy stavy po některých operacích. Lze tedy jen doporučit, aby muž v KAŽDÉM VĚKU navštívil lékaře, který ho vyšetří a stanoví důvod poruchy erekce a adekvátní léčbu.Tu moderní dnes ovšem nepředstavují masti.
12.08.2008 22:40 | Libor Zámečník

Problém 1

Dobrý den pane doktore, je mi 22let a mám takový problém, když se chceme s přítelkyní milovat, nemám problém s dosažením erekce, stačí aby mě pohladila po stehně a podobně a hned mi stojí, to samé i u orálního sexu, masturbace atd. vždy stači pár vteřin a mám silnou erekci. Ale jakmile dojde ke styku, nedaří se mi někdy udržet erekci, vždy mi po nějaké době ochabne a nejsem schopen dosáhnout vyvrcholení. Není problém ho opětovně znovu postavit, ale vždy po nějaké době ochabne. Proto bych vás chtěl poprosit o radu.
Děkuji. Petr.
10.08.2008 18:18 | Petr
Dobrý den Petře!
Ve Vašem věku se většinou nejedná o nějaký závažný důvod popisované "poruchy erekce". Na vině bývá většinou stres či tréma, nepravidelnost pohlavního styku... Nebraňte se o všem otevřeně s přítelkyní pohovořit. Uvidíte, že se časem tento problém ztratí.
12.08.2008 23:44 | Libor Zámečník

Predčasná Ejakulácia...

Vážený pán Doktor,prosim Vas poradte mi,pochadzam z lekarskej rodiny,sám som zdravotník,ale s tymto si neviem rady,viem ze existuju medikamenty,ktoré predcasnu ejakulaciu v niektorych pripadoch dokazu odstranit,mam 34-rokov a v 6-tich rokoch som utrpel uraz hlavy-epidurálny hematóm,som po opakovanej trepanacii,ale neberiem antiepileptyka,momentalne berem iba miorelaxans baclofen na cetralne spazmy. Budem Vam nesmierne vdacny,ak mi pomozete...Prerusovany sex ani ine praktiky tohto typu nie su v mojom pripade účinne. Aký je Vaš názor na Vigrx,este som ho neodskusal,ale verte mi,ine produkty som uz skusil,napr. Clavin a tak dalej,ale zial neuspesne. Som po zákroku obriezky penisu.Lieky si zozeniem,prosim Vas ak mozete,dajte mi typ,lieky si uz bez problemu zozeniem. Za Vasu snahu pomoct Vam vopred mockrát Dakujem. S pozdravom Martin
09.08.2008 01:16 | Martin
Martine,
problém předčasné ejakulace představuje velkou skupinu možných příčin: nižší věk, dobu zahájení pohlavního života, některé důvody jsou na zevním genitálu (krátká tzv. uzdička předkožky), větší citlivost žaludu...
Jak je velká skupina možných příčin, existuje také velká řada možností, jak s tímto problémem bojovat - ale snad žádný z nich není stoprocentní a dokonalý.
Pokud se jedná o léky, je nenáročná aplikace některých znecitlivujících látek na žalud před pohlavním stykem (lubrikancia s anestetikem, anestetické spreje), méně vhodná (pro možnost poruchy erekce) jsou např. některá antidepresiva. Potravinové doplňky Vámi jmenované přinosem také v tomto případě nejsou. Podrobnější informace a také názvy medikamentů Vám jistě podá některý ze specialistů ve Vašem okolí.
12.08.2008 23:35 | Libor Zámečník

Erekce

Dobry den je mi 21let s erekci jsem nemel nikdy problem az ted.Mam pritelkiny ktera je o 15let starsi nezli ja vzrusuje me pritahuje ale presto se erekce nedostavuje a kdyz tak na velmi kratkou chviki prosim o radu jsem s toho nestastny a nemam odvahu s tim jit k lekari
08.08.2008 10:52 | Matatko Martin
Martine,
Váš věk neodpovídá závažnější příčině poruchy erekce, možným důvodem může být větší věkový rozdíl mezi Vámi a Vaší partnerkou a tím i rozdílné sexuální zkušenosti (a např. i tréma). Nepodléhejte stresu z neúspěchu, v případě přetrvávání obtíží, které nevyřešíte ve dvou, neváhejte a obratťe se na některého z kolegů-specialistů ve Vašem okolí. Byť přechodná léčba Vám pomůže získat potřebnou jistotu.
12.08.2008 23:40 | Libor Zámečník
celkem nalezeno: 1504
 zobrazuji: 14 - 4 

seznam lékařů

test sexuálního zdraví

lékařská poradna




Úvod © 2009  Fórum sexuální vitality